bier in de aanbieding logo
Home Kratten Blikjes Flesjes Fusten

Bier aanbiedingen Gulpener

Welkom op bier in de aanbieding. Op deze pagina zie je elke week een overzicht van de bier aanbiedingen Gulpener van supermarkten en slijterijen. Hieronder kunt u zoeken naar de goedkoopste Gulpener aanbieding. Liever alle bier aanbiedingen zien in plaats van alleen Gulpener, druk dan op 1 van de bovenstaande knoppen met de verpakking naar keuze. Als je alleen Gulpener aanbiedingen kratten, blikjes, flesjes of fusten wil bekijken kan dat met de onderstaande links.


Gulpener aanbiedingen:

Alle Gulpener bier aanbiedingen op een eenvoudige manier weergegeven om zo de beste bier aanbieding Gulpener te kunnen vinden. Hieronder staan de Gulpener aanbiedingen van WEEK 29: maandag 15 juli t/m zondag 21 juli.

 

Gulpener krat van 24 flesjes a 0.30 liter
Gulpener
1 krat van 24 flesjes a 0.30 liter

 

Voor:

€ 16.65

 
Geldig t/m dinsdag 23 juli
Per liter: € 2.31

Dircklll</a> </p>
      </td>
     </tr>
     <tr>
      <td align=

 

 

Geschiedenis Gulpener

Gulpener is een pilsener, gebrouwen in de Gulpener bierbrouwerij BV, een zelfstandige familiebrouwerij uit Gulpen in de Nederlandse provincie Limburg. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1825 toen het onder de naam Gulpener Bierbrouwerij de Gekroonde Leeuw werd opgericht door Laurens Smeets. Nadat zijn zoon zich terugtrok uit het familiebedrijf werd het bedrijf uiteindelijk voortgezet door een zoon van Jan Renier Eduard Rutten, een schoonzoon van de familie Smeets, onder de naam Rutten's Bierbrouwerij De Zwarte Ruiter.

 

Nadat de naam De Zwarte Ruiter enige tijd in handen kwam van een onroerend goed-magnaat, werd de naam Gulpener Bierbrouwerij geïntroduceerd. Later kon men de naam weer terug kopen en gebruikt men deze als brouwerijnaam op het bier Mestreechs Aajt. Na de Tweede Wereldoorlog begon Gulpener hun afzetgebied uit te breiden, eerst nog alleen in het zuiden van Nederland maar sinds 1985 ook in het noorden. Sinds 2003 is John Halmans directeur van Gulpener bierbrouwerij.

Duurzaamheid
De bierbrouwerij tracht haar bier op duurzame wijze te produceren. Gerst en hop worden afgenomen van boeren uit de regio, die hun producten zoveel mogelijk duurzaam telen. Gulpener heeft hiervoor ongeveer vijftig leveranciers, goed voor 500 hectare milieuvriendelijke teelt (2008). De brouwerij doet ook aan recycling van de etiketten en werkt op groene energie.

 

Het bedrijf probeert het productieproces verder te verduurzamen, bijvoorbeeld door verbeterde isolatie van de warmwateropslag en toepassing van zonnecellen in de lichtreclame van cafés. Omdat het de brouwerij nog niet gelukt is helemaal CO2-neutraal te produceren, heeft ze ten behoeve van de CO2-compensatie in 2007 vijf hectare bos aangeplant in de buurt van Gulpen. Gulpener heeft enkele stimuleringsprijzen gewonnen zoals Nationale Stimuleringsprijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de Limburgse Prijs voor Duurzaam Ondernemen in 2003, de Euregio Milieuprijs in 2005 en de PINT Stimuleringsprijs eveneens in 2005.

Biersoorten
Gulpener bierbrouwerijHuidig assortiment biersoorten
Gulpener Pilsner - 5,0% alc.
Gulpener Korenwolf - 5,0% alc.
Gulpener Korenwolf Lemon 2.5 - 2,5% alc.
Gulpener Dort - 6,5% alc.
Gulpener Oud Bruin - 3,0% alc.
Gulpener LenteBock - 6,5% alc. (voor 1997 Gulpener MeiBock)
Gulpener HerfstBock - 6,5% alc.
Gulpener Gladiator - 10% alc. (gebrouwen bij Grolsch)
Gulpener Rosé - 3,5% alc.
Gulpener WinterVrund - 8,5% alc.
Sjoes - 4,5% alc.
Château Neubourg Pilsner - 5,0% alc.
Gerardus Blond Wittems Kloosterbier - 6,0% alc.
Gerardus Dubbel Wittems Kloosterbier - 7,0% alc.
Limburgs Land Pilsner - - Klimaat neutraal bier
Mestreechs Aajt - 3,5% alc.
Niet meer in het assortiment
Gulpener Brunette
Gulpener Gallius
Gulpener Light
Gulpener Premium d'Or
Gulpener X-Pert
Bèr Saturator
Normaal bier
St Joris Pilsener
Witte Kerst
Rowwen Hèze Bier

 

bier in de aanbieding

bier in de aanbieding facebook bier in de aanbieding twitter

Disclaimer | Links